Splošni pogoji in pravila

 

Prosimo preberite si spodnja pravila pred uporabo spletnga oglasnika.

1. UVOD

 • 1.1. hanibubu.si (v nadaljevanju Upravljalec, spletna stran, spletno mesto) je spletni oglasnik namenjen prodaji in nakupu otroške opreme.
 • 1.2. Uporaba strani je pogojena s sprejetjem teh splošnih pogojev in pravil. Če pogojev ne sprejemate, vas prosimo, da stran nemudoma zapustite.

2. AVTORSKE PRAVICE

Vse vsebine na spletni strani so avtorsko zaščitene, kopiranje je prepovedano brez prehodnega soglasja avtorja / lastnika pravic.

3. PREPOVEDANA UPORABA

Spletne strani ne smete uporabljati za:

 • - objavo oglasov, ki niso v povezavi z vsaj eno izmed kategorij. Vsi neustrezni oglasi bodo izbrisani, v kolikor bo uporabnik ponovno oddal oglas, ki je kršil to pravilo, bo njegov uporabniški račun ukinjen in dostop do oddaje oglasov blokiran.
 • - izdelavo podatkovne baze (elektronske ali fizične) ki vključuje vsebino prenešeno ali na kakšen drug način pridobljeno iz spletnega mesta razen, kjer je to eksplicitno dovoljeno.
 • - komercialne namene za oglaševanje storitev in ponudbe vašega podjetja, v ta namen so vam na voljo storitve za podjetja, prosimo obiščite cenik za več informacij.
 • - postavitev povezave na spletne strani, kjer ta povezava preusmeri uporabnike na nezakonite materiale ali materiale, ki je v nasprotju s temi pogoji
 • - za prenos ali ponovno razpošliljanje vsakega materiala, pridobljenega iz spletne strani na katero koli tretjo stranko, razen če je to izrecno dovoljeno na spletni strani
 • - na tak način, da odstranite obvestilo o avtorskih pravicah in blagovnih znamk (-e) z vsemi kopijami kakršnega koli materiala, ki v skladu s temi pogoji
 • - širjenje nobene nenaročene pošte ali nedovoljenega oglaševanja, promocijskega materiala, "junk pošto«, »spam«, »verižna pisma", "piramidnih shem," ali katere koli druge oblike napeljevanja
 • - širjenje kakršnega koli materiala, ki vsebuje programske viruse ali kakršno koli drugo računalniško kodo, datoteke ali programe, namenjene prekiniti, poškodovati, uničiti ali omejiti delovanje katere koli računalniške programske ali strojne opreme ali telekomunikacijske opreme
 • - širjenje kakršnega koli materiala, ki je ali bi lahko kršil pravic (vključno s pravicami intelektualne lastnine) za katero koli tretjo stranko ali nezakonita, grozilnih, obrekljivih, nespodobno, žaljivo, pornografskih, žaljivih, podvržene rasnemu sovraštvu, diskriminatorna, grozeče, škandalozno, protivnetno, bogokletno, v nasprotju z zaupanjem, je v nasprotju z zasebnostjo, ki lahko povzroči motnjo ali neprijetnosti, ali se lahko omeji ali zavirajo uporabo spletne strani s strani katerekoli osebe, ali ki predstavlja ali spodbuja ravnanje, ki se lahko šteje za kaznivo dejanje ali izrekanje naraste do civilne odgovornosti v kateri koli državi na svetu
 • - širjenje vsakega gradiva, ki ogroža zasebnost ali varnost nekoga drugega
 • - širjenje materiala, ki lahko prinese hanibubu.si ali katero koli od njegovih blagovnih znamk v spor ali na kakršen koli način poškoduje njihov ugled
 • - za razširjanje katerega koli gradiva, če uporaba materiala s strani hanibubu.si ali katera koli tretja oseba, ki ji licencira ali dovoljuje hanibubu.si, bo povzročila kakršne koli zahtevke tretjih oseb; ali
 • - za objavo povezave, ki bo uporabnike preusmerila na vsebino, ki je v nasprotju z zgoraj omenjenimi pravili.


 3.1 PRAVILA OGLASOV

 • - Normalni oglasi avtomatsko potečejo v 90 dneh od oddaje oglasa, oglasi pa so brezplačni za fizične osebe, podjetjem pa je na voljo posebna funkcionalnost, ki jo prejmejo ob dogovoru z Upraviteljem. Brez dogovora objava oglasov za podjetja ni mogoča, vsi oglasi uporabnika pa bodo odstranjeni.
 • - Posamezen oglas naj vsebuje le en predmet naprodaj, razen v primeru, če gre za več enakih / podobnih izdelkov, ki spadajo v isto podkategorijo, torej npr. 2 različnih majici, ne sme pa vsebovati dveh predmetov, ki spadata v ločeni kategoriji, primer avtosedež in copati, takšni oglasi bodo izbrisani s strani Upravljalca, zato vas prosimo, da v takih primerih oddate dva oglasa v ustreznih kategorijah, saj bo tako tudi sam predmet prodaje bolj viden in hitreje najden iz strani kupca, kar pomeni večjo možnost prodaje.
 • - Oglas lahko predstavlja le dejanski predmet/izdelek, ki je naprodaj, ne sme pa oglaševati celotne ponudbe ali storitev "po naročilu", za promocijo storitev so vam na voljo rešitve opisane na strani Za podjetja
  Primer nedovoljenih oglasov: 
  1. oglas za otroški peskovnik, ki ne oglašuje direktno peskovnika na sliki, ampak storitev izdelave peskovnikov na željo kupca. 
  2. oglas za zapestnico z imenom, s pripisom, da lahko na željo kupca prodajalec na zapestnico doda kakršnokoli ime.
  Takšni oglasi bodo odstranjeni.


4. UPORABNIŠKO GENERIRANA VSEBINA

Strani na spletni strani, kjer lahko objavljate vsebine so na voljo za vaše zasebno, nekomercialno izmenjavo zakonitega, ustreznega, poštenega materiala in ustreznih informacij, mnenj in pripomb. Uporaba spletne strani, ki je v neskladju s temi navedenimi nameni je strogo prepovedana. Z oddajo kakršnokoli vsebino na spletni strani, se strinjate da:

 • 4.1.1. odobrite Upravljalcu pravico do uporabe teh vsebin in vsega materiala v njej za kateri koli namen, vključno, brez omejitev, urejanje, kopiranje, reproduciranje, prevod, pošiljanje in / ali odstranjevanje teh vsebin na spletni strani.
 • 4.1.2. jamčite spletnemu mestu, da je oddana vsebina v skladu z določbami iz točke 3 in
 • 4.1.3. priznavate, da lahko Upravljalec zahteva potrditev gornjih pravic in jamstev in se strinjte, da to storite v roku 7 dni po vsaki zahtevi iz strani Upravljalca.
 • 4.2. Upravljalec si pridržuje pravico (ne pa obveznost) po lastni presoji, da zavrne, pregleda in uredi, premakne ali odstrani vsebino, ki je dana, ali je na voljo na, spletni strani, ne da bi moral dati nobenih razlogov za to. Vendar Upravljalec ne bo pregledal gradiva, ki ste vi ali kdo drug postavili na spletni strani, in zato, razen če je o vsebini izrecno obveščen, ni mogoče domnevati, da se je Upravljalec zaveda. Če se ne strinjate z objavo katere koli vsebine, danih na spletni strani, se obrnite na Upravljalca preko kontaktnega obrazca v zavihku kontakt, upravljalec pa bo ukrepal z dejanji, ki se mu zdijo primerni.
 • 4.3. Upravljalec ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne izjave, materiala ali druge vsebine, ki jih postavljate vi ali katera koli tretja oseba ali za kakršno koli izgubo ali škodo, nastalo zaradi vaše kršitve teh Pogojev.
 • 4.4. ne boste oddali oglasa za promocijo storitev (npr. Izdelava igral za otroke, šivanje kostumov ipd), ampak le oglase za posamezne izdelke, ki jih prodajate.


5. POVEZAVE IZ OSTALIH STRANI

Lahko se povežete s spletno stranjo, vendar samo zato, ker ne posnemate strani spletnega mesta in če upoštevate naslednje pogoje:

 • 5.1.1. na drugem spletnem mestu ne ustvarite okvirja, ki bi vseboval dele spletnega mesta
 • 5.1.2. na noben način ne implicirate na kakršnokoli podporo spletnega mesta razen s pisnim soglasjem.
 • 5.1.3. brez izrecnega pisnega dovoljenja Upravitelja ne uporabljate logotipa ali blagovnih znamk, prikazanih na spletnem mestu.
 • 5.1.4. ne povezujete s spletnega mesta, ki ni v vaši lasti in
 • 5.1.5. vaša spletna stran ne vsebuje vsebine, ki je neutemeljena, žaljiva ali sporna, ki krši pravice intelektualne lastnine ali druge pravice katere koli druge osebe ali kako drugače ne ustreza vsem veljavnim zakonom in predpisom.


6. BLAGOVNE ZNAMKE

Vse blagovne znamke spletnega mesta (registrirane in neregistrirane), grafike, logotipi, ikone, glave strani in ostali elementi so intelektualna lastnina Upravitelja in v taki obliki oz. sumljivo podobni, ki bi povzročala zmedo, ne smejo biti uporabljeni brez predhodnega pisnega soglasja Upravitelja razen za namen promocije znamke in storitev spletnega mesta. 


7. REGISTRACIJA

 • 7.1. Za dostop do določenih delov strani, Upravitelj lahko od vas zahteva registracijo, pri kateri posredujete določene osebne podatke o sebi. Takšna registracija je predmet posebnih pogojev o registraciji. Ob registraciji se strinjate da:
 • 7.1.1. ste navedli resnične, točne, aktualne in popolne podatke o sebi, kot je od vas zahteval obrazec za registracijo.
 • 7.1.2. boste ob vsaki spremembi teh podatkov, te v najkrajšem možnem času posodobili.
 • 7.2. Ob registraciji na spletno stran, vam bo dodeljeno uporabniško ime in geslo. Te podatke lahko uporabljate samo vi, delitev omenjenih podatkov tretjim osebam je prepovedano. Zato se strinjate, da:
 • 7.2.1. boste poskrbeli za varnost vašega uporabniškega imena in gesla in boste v celoti odgovorni za vsebino na strani, ustvarjeno s pomočjo vašega uporabniškega računa.
 • 7.2.2. boste takoj obvestili Upravitelja, če opazite sumljivo aktivnost vašega uporabniškega računa ali kakšen drug sum na vdor v vaš račun. O tem nas takoj obvestite preko emaila.
 • 7.2.3. boste poskrbeli, da se ob vsakem odhodu iz strani iz vašega računa odjavite.
 • 7.2.4. Upravljalec od vas ne bo nikoli zahteval vašega gesla, v primeru da prejmete zahtevo v sporočilu preko emaila, kjer od vas zahtevamo geslo, NE ODGOVARJAJTE, saj gre za prevaro, ki jo ne moremo nadzorovati. Upravljalec ne more biti in ne bo odgovoren za morebitne izgube, škodo ali stroške, ki izhajajo iz neizpolnjevanja teh zahtev.


8. POGOJI UPORABE

 • 8.1. Medtem ko si Upravljalec prizadeva zagotoviti, da je spletna stran običajno na voljo 24 ur na dan, zaradi narave interneta se napake, prekinitve in zamude lahko pojavijo v vsakem trenutku. Skladno s tem, je spletna stran podana na osnovi "kot je" in "kot je na voljo", brez kakršne koli garancije in ne prevzema nobene odgovornosti, ki izhaja iz katere koli prekinitve razpoložljivosti. Dostop do spletnih strani se lahko začasno in brez predhodnega obvestila začasno prekine v primeru odpovedi sistema, vzdrževanja ali popravila ali kateri koli drugi razumnega vzroka.
 • 8.2. Zavedate se, da medtem si ko Upravljalec prizadeva, da zagotovi, da so informacije na spletni strani in vseh sorodnih materialih, ki vam jih Upravljalec, ali po e-pošti ali kako drugače ponuja, točne in popolne, je to samo splošna informacija in se ne nanašajo vaše posebne zahteve, in ne predstavlja nobene oblike nasveta ali priporočila spletnega mesta. Zavedate se, da podatki na spletni strani ne odražajo nujno stališča in mnenja Upravljalca ali katero koli od njegovih blagovnih znamk in da se na podlagi teh materialov ne smete zanašati kakršne koli posebne naložbe ali drugo poslovno ali osebno odločitve in priznavate, da je pred sprejetjem takšnih odločitev potreben strokovni nasvet.
 • 8.3. Potrjujete, da nekatere vsebine lahko priskrbijo tretje osebe, njihova natančnost in varnost pa ne bo preverjena iz strani Upravljalca, slednji tudi ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršno koli netočnost ali opustitev informacij, ki so na voljo na spletnem mestu. Vse implicitne garancije so izključene iz teh določil in pogojev, kolikor jih je mogoče izključiti kot pravno vprašanje.
 • 8.4. Upravljalec bo po vseh močeh zagotavljal, da spletno mesto ne vsebuje ali širi virusov ali kakršnekoli druge zlonamerne kode. Vendar je priporočljivo, da za varnost poskrbite tudi sami. Upravljalec izključuje v največjem obsegu z veljavno zakonodajo dovoljeno odgovornost v zvezi s kakršno koli škodo ali izgubo, ki nastane z računalniškimi virusi ali drugo zlonamerno kodo, ki izvirajo iz spletnega mesta in njegovih vsebin.
 • 8.5. Upravljalec ne bo odgovoren za kakršno koli škodo (vključno, brez omejitev, odškodnino za izgubo dobička), ki izhajajo iz pogodbe, odškodninske odgovornosti ali kako drugače iz vaše uporabe ali nezmožnosti uporabe spletnega mesta ali katere koli vsebine ali interakcije, kot posledica uporabe spletne strani ali katerokoli vsebine na njem, vključno v zvezi s kršitvijo pravic tretjih oseb, ki izhajajo iz vaše uporabe vsebine. Vse transakcije in vsi dogovori med kupci in prodajalci so v celoti na lastno odgovornost, Upravljalec se tega ne zaveda, jih ne nadzira in ne bo odgovoren za goljufije in druge podobne nevšečnosti, ki se lahko pojavijo med dvema strankama zaradi uporabe spletnega mesta ali katere koli vsebine.
 • 8.6. Povezave na spletni strani do spletnih strani tretjih strank so na voljo izključno za vaše udobje. Če uporabljate te povezave, boste zapustili spletno stran. Upravljalec ni pregledal teh spletnih strani tretjih oseb in ne nadzoruje in ni odgovorna za te spletne strani ali njihovih vsebine ali razpoložljivosti. Upravljalec  zato ne potrjuje in ne daje nobenega zagotovila o njih, ali kateremkoli materialu, ki ga najdete na njih, ali kakršne koli rezultate, ki se lahko pridobijo z njihovo uporabo. Če se odločite za dostop do spletnih strani tretjih oseb, povezanih s spletne strani, to storite izključno na lastno odgovornost. Prosimo, upoštevajte, da Upravljalec ne daje nobene garancije, da bodo povezave do spletnih strani tretjih oseb na spletni strani posebej označene.
 • 8.7. Spletna stran lahko vsebuje povezave do spletnih strani tretjih oseb, kjer lahko kupite predmete. Zavedate se, da pri nakupu s spletne strani tretje osebe,  vstopite v pogodbo s tretjo stranko na lastno odgovornost in Upravljalec ne nosi nobene odgovornosti za to pogodbo.
 • 8.8. Spletna stran lahko vsebuje oglaševanje in sponzorstva. Upravljalec ni odgovoren za vsebino, ki je postavljena na mestih oglaševanja in ne daje garancije, da tam ne bo oglaševanja vaše konkurence.


9. PREKINITEV DOSTOPA DO STRANI IN NJENE FUNKCIONALNOSTI

 • 9.1. Če iz kakršnega koli razloga, Upravljalec meni, da ne izpolnjujete določil skladnih s pravili in pogoji, lahko po svoji lastni presoji, začasno prekliče ali ukine vaš dostop na vse ali nekatere spletne strani takoj in brez prehodnega obvestila.
 • 9.2. Brez poseganja v določbe iz točke 10, se strinjate, da boste spletnemu mestu in njegovim upraviteljem nadomestili škodo, izgubo in zahtevke (vključno s sodnimi stroški), ki izhajajo iz vaše uporabe spletne strani in materiala (ali tretje osebe, ki uporablja vaš račun) in vključuje, a ne omejuje, na vsakršno izjavo, prispevek ali ostalo vsebino objavljeno na spletnem mestu.
 • 9.3. Če je vaš oglas / vaši oglasi / vaš račun ukinjen, niste upravičeni do povračila že plačanih storitev.


10. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

 • 10.1. Upravljalec ni odgovoren za nobeno izgubo ali škodo, povzročeno z uporabo strani hanibubu.si ali njenih uslužbencev. (več v točki 8.5)


SPREMEMBE TEH POGOJEV IN PRAVIL

Upravljalec si pridržuje pravico do sprememb teh pogojev & pravil. Te spremembe postanejo veljavne takoj po javni objavi sprememb na tej strani. Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z vsemi spremembami pravil, zato vam svetujemo, da občasno preverite zavihek s pogoji in pravili. Zadnja posodobitev dokumenta je bila v januarju 2019. 

POLITIKA O ZASEBNOSTI

Spodnja politika o zasebnosti opisuje način po katerem Upravljalec zbira, uporablja in vzdržuje podatke, ki jih zbere od uporabnikov spletnega mesta hanibubu.si. Ta politika zasebnosti velja za stran in vse produkte in storitve, ki jih ponuja Upravljalec. 

Osebne informacije 
Upravljalec lahko zbira osebne podatke od uporabnikov na različne načine, vključno z, toda ne omejeno na, uporabnikov obisk strani, registracijo in v povezavi z ostalimi aktivnostmi na strani. Uporabnik lahko posreduje ime, elektronski naslov, telefonsko številko pri registraciji. Uporabnik pa lahko stran obišče anonimno, osebne podatke o uporabniku bo upravitelj zbiral le, če jih ti prostovoljno posredujejo. Uporabnik lahko kadarkoli zavrne možnost posredovanja osebnih podatkov, a to mu lahko onemogoči uporabo določenih funkcionalnosti strani. Določene informacije (uporabniško ime, lokacija) lahko upravitelj uporabi za namen promocije (reference) trenutnih uporabnikov. Nekateri osebni podatki, ki jih vnesete v vaš uporabniški račun, bodo javno prikazani v oglasih in v vašem javnem profilu. Uporabnik ima pravico do izbrisa vseh podatkov in oglasov tako, da v uporabniškem meniju izbere možnost "izbriši račun" ali nas kontaktira z zahtevo na info@hanibubu.si, kar velja tudi za prenos/izvoz vseh podatkov, ki ga lahko uporabnik zahteva. 

Zbiranje nepersonaliziranih podatkov 
Upravitelj lahko zbira nepersonalizirane podatke o uporabnikih ob interakciji s stranjo, vendar le v primeru, ko mu uporabnik to izrecno dovoli s klikom na "Sprejmi" piškotke. Ti podatki so lahko ime brskalnika, operacijski sistem, ponudnik interneta in ostali tehnični podatki. Ti podatki so anonimizirani in prek njih ni mogoče določiti posameznika. 

Piškotki 
Spletna stran lahko uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in sledenje analitičnim podatkom. Zgolj obvezni piškotki, nujni za osnovno funkcionalnost strani, so nameščeni avtomatsko in ne zahtevajo vašega privoljenja. Ostali, kot so Analytics, Adsense, Facebook pixel in drugi, pa ga. Za namestitev teh morate na obvestilu o piškotkih klikniti na gumb "Sprejmem", lahko pa jih tudi zavrnete, a vedite, da brez teh nekatere funkcije spletnega mesta ne bodo delovale v celoti oziroma pravilno. 

 


Kako uporabimo zbrane informacije 
Upravljalec lahko zbira in uporablja uporabnikove osebne informacije v naslednje namene:
- Za izboljšanje uporabnikove izkušnje
Informacije ki jih posredujete, nam pomagajo pri hitrejšem odzivu na težave, ki jih ima uporabnik pri registraciji in uporabi strani.
- Za izboljšanje naše strani
Informacije ki jih posredujete, nam pomagajo pri hitrejšem odzivu na težave in napake na strani.
- Za občasno email obveščanje
Vaše elektronske naslove lahko uporabimo za pošiljanje povpraševanj iz oglasov ter pomembnih obvestil (email novic) o novostih na spletni strani.


Kako poskrbimo za zaščito vaših podatkov 
Uporabljamo zbiranje ustreznih podatkov, shranjevanje in obdelavo s postopki in varnostni ukrepi za zaščito pred nepooblaščenim dostopom, spreminjanjem, razkritjem ali uničenje osebnih podatkov, uporabniškega imena, gesla in ostalih podatkov, shranjenih na naši spletni strani. Vaš email naslov zaščitimo pred nezaželeno pošto ali prevarami, tako da ga nikjer javno ne prikažemo. 

Varovanje osebnih podatkov 
Spletna stran ne prodaja, deli ali posreduje nobenih osebnih podatkov tretjim osebam. hanibubu.si lahko posreduje generične demografske in statistične nepersonalizirane podatke oglaševalcem in poslovnim partnerjem. Upravljalec lahko deli oglase, ki vsebujejo vaše javno vidne osebne podatke na socialnih omrežjih z namenom večjega dosega in boljše možnosti prodaje. 

Google Adsense 
Nekateri oglasi so lahko posredovani od Googla. Google uporablja DART piškotke, ki omogočajo prikazovanje oglasov uporabniku glede na njegov obisk te strani in ostalih strani na spletu. DART uporablja nepersonalizirane informacije in ne sledi zasebnim podatkom o vas, npr. Ime, email, naslov. Več informacij o DART najdete tukaj: http://www.google.com/privacy_ads.html 

Bannerji partnerjev 
Nekateri bannerji so iz strani naših oglaševalcev in s klikom nanje, se preusmerite na njihovo strani na kateri se lahko naložijo piškotki, ki veljajo do enega meseca. 

Spremembe pravil 
Upravljalec si pridržuje pravico do spremembe pogojev in pravil. Ko se bo to zgodilo, bo to nakazano s spremembo datuma na dnu strani. Vabimo uporabnike, da pogosto preverite to stran za vse spremembe in tako ostanete obveščeni o tem, kako pomagamo varovati osebne podatke, ki jih zbiramo. Potrjujete in se strinjate, da je vaša odgovornost, da občasno pregledate politiko zasebnosti in se strinjate s spremembami. 

Sprejetje teh pravil 
Z uporabo te strani se strinjate z zgoraj navedenimi pogoji in pravili. V kolikor se ne strinjate, vas prosimo, da naše strani ne uporabljate. Uporaba strani po morebitnih spremembah splošnih pogojev bo razumljena kot strinjanje s spremembami. 

KONTAKTIRAJTE NAS

V primeru dodatnih vprašanj in nejasnosti nas kontaktirajte:
info@hanibubu.si

Zadnja sprememba dokumenta: 27.1.2019