Navodila

Kako se registrirati?

1. V zgornjem meniju kliknite na gumb Registracija, izpolnite obrazec z vašimi podatki in obkljukate varnostno preverjanje (Nisem robot) ter si preberite in se strinjajte s pravili.
2. Po uspešno oddanem obrazcu vas bo preusmerilo nazaj na domačo stran, na elektronski naslov, ki ste ga vnesli v registraciji pa vam bo poslano sporočilo, ki vsebuje povezavo za potrditev prijave (zaradi varnostnih razlogov). Preverite svoj e-poštni nabiralnik in kliknite na povezavo.
3. Registracija je uspešna in sedaj lahko začnete z oddajo oglasa.

Registracija in oddaja oglasov sta brezplačna, za kontaktiranje prodajalcev glede predmetov posameznih oglasov, pa registracija ni potrebna.

 

Kako oddati oglas?

1.   Če še niste registrirani uporabnk na hanibubu.si, se morate naprej registrirati, v nasprotnem primeru pa le prijaviti. Registracija in oddaja oglasov sta za fizične osebe brezplačna, podjetja pa si oglejte stran Za podjetja.
2.   Po prijavi/registraciji kliknite na modri gumb Objavi nov oglas v meniju na vrhu strani.
3.   Prikazal se vam bo obrazec za oddajo oglasa, v katerem najprej izberete ustrezno kategorijo, dodate naziv in opis stvari, ki jo prodajate ter ceno (če predmet podarjate označite gumb "brezplačno", če želite da vas za ceno kontaktirajo, pa gumb "po dogovoru"). V naslednjem delu dodate še fotografije (do max 4, priporočamo vodoravne), njihov vrstni red v oglasu pa urejate s klikom na krog s številko 1 na izbrani sliki. V spodnjem delu obrazca pa dodate le še podatke o vaši lokaciji oziroma kje se predmet prodaje nahaja ter zaključite oddajo s klikom na modri gumb OBJAVI. *V kolikor boste v polje Telefonska številka vnesli tudi kontaktni telefon, bo na vašem oglasu poleg gumba za kontakt omogočen tudi gumb za direktni klic / SMS na omenjeno številko.
4.   To je to, vaš oglas je uspešno objavljen in čaka na kupce. Pa srečno!

 

Pravila oglasov:

 • - Posamezen oglas naj vsebuje le en predmet naprodaj, razen v primeru, če gre za več enakih / podobnih izdelkov, ki spadajo v isto podkategorijo, torej npr. 2 različnih majici, ne sme pa vsebovati dveh predmetov, ki spadata v ločeni kategoriji, primer avtosedež in copati, takšni oglasi bodo izbrisani s strani Upravljalca, zato vas prosimo, da v takih primerih oddate dva oglasa v ustreznih kategorijah, saj bo tako tudi sam predmet prodaje bolj viden in hitreje najden iz strani kupca, kar pomeni večjo možnost prodaje.
 • - Oglasi vrste IŠČEM / PODARIM nimajo ločene kategorije, ampak ji lahko vstavite v kategorijo, v katero iskani predmet spada, le označite vrsto oglasa kot Iščem oz. podarim.
 • - Oglas lahko predstavlja le dejanski predmet/izdelek, ki je naprodaj, ne sme pa oglaševati celotne ponudbe ali storitev "po naročilu", za promocijo storitev so vam na voljo rešitve opisane na strani Za podjetja
  Primer nedovoljenih oglasov:
  1. oglas za otroški peskovnik, ki ne oglašuje direktno peskovnika na sliki, ampak storitev izdelave peskovnikov na željo kupca.
  2. oglas za zapestnico z imenom, s pripisom, da lahko na željo kupca prodajalec na zapestnico doda kakršnokoli ime.
  Takšni oglasi bodo odstranjeni.